Responsible Disclosure Beleid
Kwetsbaarheid ontdekt? Laat het ons zo snel mogelijk weten!
Bij Korton vinden wij de veiligheid van onze systemen, netwerken en onze producten erg belangrijk. Ondanks dat wij veel zorg besteden aan security, kan het voorkomen dat een zwakke plek wordt ontdekt. Indien dat het geval is, dan horen wij dit graag zo snel mogelijk, zodat we snel maatregelen kunnen treffen.
Zwakke plekken kunnen op twee manieren worden ontdekt: je loopt ergens per ongeluk tegenaan bij normaal gebruik van een digitale omgeving, of je doet expliciet je best om een zwakke plek te vinden. Ons responsible disclosure beleid is geen uitnodiging om onze bedrijfssystemen en bedrijfsnetwerk uitgebreid actief te scannen op zwakke plekken.
Wij vragen:
• Je bevindingen te mailen naar security@korton.nl.
• Het probleem niet te misbruiken door bijvoorbeeld meer data te downloaden dan nodig is om het lek aan te tonen of gegevens van derden in te kijken, verwijderen of aanpassen.
• Het probleem niet met anderen te delen totdat het is opgelost en alle vertrouwelijke gegevens, die zijn verkregen via het lek, direct te verwijderen voor zover deze gegevens voor het melden van het lek niet noodzakelijk zijn. En na het dichten van het lek alle gegevens permanent en onherstelbaar te wissen van de informatiedragers waarop je deze gegevens hebt gedupliceerd.
• Geen gebruik te maken van aanvallen op fysieke beveiliging, social engineering, distributed denial of service, spam of applicaties van derden, en
• Voldoende informatie te geven om het probleem te reproduceren, zodat wij het zo snel mogelijk kunnen oplossen. Meestal is het IP-adres, of de URL van het getroffen systeem, en een omschrijving van de kwetsbaarheid voldoende, maar bij complexere kwetsbaarheden kan meer informatie nodig zijn.
Wat wij beloven:
• Wij reageren binnen 5 werkdagen op je melding met onze beoordeling van de melding en een verwachte datum voor een oplossing,
• Als je je aan bovenstaande voorwaarden hebt gehouden zullen wij geen juridische stappen tegen je ondernemen betreffende de melding,
• Wij behandelen je melding vertrouwelijk en zullen je persoonlijke gegevens niet zonder je toestemming met derden delen tenzij dat noodzakelijk is om een wettelijke verplichting na te komen. Melden onder een pseudoniem is mogelijk,
• Wij houden je op de hoogte van de voortgang van het oplossen van het probleem,
• In berichtgeving over het gemelde probleem zullen wij, indien je dit wenst, je naam vermelden als de ontdekker.
• Als dank voor je hulp bieden wij een beloning aan voor elke melding van een ons nog onbekend beveiligingsprobleem. De grootte van de beloning bepalen wij aan de hand van:
de ernst van het lek en
de kwaliteit van de melding.
De beloning kan variëren van een Korton T-shirt tot een geldbedrag met een maximum van €500,-. Geldbedragen kunnen alleen via een reguliere banktransactie of via PayPal worden overgemaakt. Als voorwaarde geldt dus dat het een voor Korton een nog onbekend en serieus beveiligingsprobleem betreft.
Wat is uitgesloten:
Onze corporate websites:
https://www.korton.nl
https://korton.nl
https://werkenbij.korton.nl
Bijzonderheden:
Onze websites cloudjobs.korton.nl en https://serviceplein.korton.nl. zijn producten van AFAS Software.
Websites met de URL *.personeelsplanner.korton.nl. Kwetsbaarheden hiervoor kunnen gemeld worden aan security@beedr.nl.
Versie 1.5 23 februari 2024
Met dank aan responsibledisclosure.nl voor het voorbeeld.