Regel jij het?

Borgen van goed georganiseerd ziekenvervoer bij ziekenhuizen en zorginstellingen

Eenvoudig vervoer, maakt niet uit welke regeling

Binnen Nederland zijn er vanuit de overheid en zorgverzekeraars verschillende regelingen die de dienstverlening van het taxivervoer van en naar ziekenhuizen of andere zorginstellingen vergoedt. Zo is het voor de burger mogelijk een vergoeding voor dit vervoer aan te vragen bij het loket WMO of het loket Regiotaxi. Naast de WMO en Regiotaxi zijn er ook vergoedingen mogelijk via het Zittend Ziekenvervoer of de AWBZ.

Veel patiënten gaan voor een behandeling met de taxi naar het ziekenhuis of een andere zorginstelling. Gezien de veelzijdigheid van verschillende contractvormen met betrekking tot dienstverlening van het zorgvervoer rijden er dagelijks veel verschillende vervoersbedrijven met patiënten af en aan. Het uitzoeken van de vervoerder en onder welke regeling de patiënt gecontracteerd is, zijn tijdrovende taken voor baliemedewerkers. Dit resulteert in lange wachtrijen en ontevreden patiënten.

Tevredenheid bij ziekenvervoer waarborgen door slimme oplossingen

Patiënten willen zorgeloos vervoerd worden na een bezoek in het ziekenhuis of zorginstelling. Door het automatiseren van het boekingsproces bespaar je veel tijd en worden baliemedewerkers ontlast. Het bij elkaar brengen van de juiste vervoerder en de patiënt is hierin essentieel. Goed georganiseerd ziekenvervoer waarbij de patiënt volledig wordt geïnformeerd door een digitaal platform is hierin de oplossing.

Gemakkelijk en overzichtelijk een taxi reserveren bij de juiste vervoerder met de vervoerspas. Het vervoersbedrijf dat afspraken heeft met de betreffende opdrachtgever krijgt automatisch een seintje, en stuurt een taxi naar de zorginstelling waar de patiënt op de taxi wacht. Actuele informatie over aankomsttijden van de bestelde taxi worden weergegeven op een Taxi Informatiescherm. Weten hoe lang de wachttijd is, is een fijne wetenschap voor de patiënten. Overzicht en rust bij de baliemedewerkers is het resultaat.

Het Taxi Informatiescherm en Taxibestelpunt draaien op het softwareplatform “Korton Regie”. “Korton Regie” koppelt de informatie van de patiënten aan de juiste partijen, controleert de gegevens en checkt of deze patiënt inderdaad recht heeft op vervoer.

Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay