Wel kosten, maar geen opbrengsten

Alle stoelen benutten is altijd een uitdaging

Met kleine marges is het noodzakelijk om de lege stoelen te vullen

Het is hard werken, want ondanks een sterk groeiende economie blijft u in een zeer concurrerende markt opereren. Nu er ook nog disruptieve spelers zoals Uber op de markt verschijnen, is het noodzakelijk om extra scherp blijven. U bewaakt ieder moment de balans tussen de beste prijs om te winnen van uw concurrenten en de marge op uw kosten. Hierbij helpt het niet wanneer uw ritten niet efficiënt plaatsvinden en u vaak met “lege stoelen” geconfronteerd wordt. Dit is namelijk niet alleen omzetderving, maar ook verhoging van kosten. Denk aan manuren, brandstof en het niet efficiënt inzetten van voertuigen.

Elke dag worden er bij vervoerders en vervoersregisseurs een groot aantal ritten ingepland. De planner heeft de uitdaging om soms wel meer dan honderd ritten zo efficiënt mogelijk in te zetten en daarbij aan de kwaliteitscriteria te voldoen. Verschillende locaties, vertrektijden, voertuigen, chauffeurs, contractvoorwaarden, klanttevredenheid, soort vervoer, reistijden en aankomsttijden zijn een aantal voorbeelden van waar de planner allemaal rekening mee moet houden.

Wanneer uw chauffeurs rondrijden met lege stoelen blijkt dat het aanbod en de vraag niet goed op elkaar zijn afgestemd. Een te hoge capaciteitsvraag niet kunnen vervoeren wanneer er vooraf geen juiste verwachting is vastgesteld. Of juist rondrijden met volle capaciteit maar de klanttevredenheid niet kunnen waarborgen omdat gecombineerd vervoer niet efficiënt wordt ingezet.

Intelligente oplossing voor inefficiëntie

Iedere vervoerder wil zijn ritten goed en geautomatiseerd kunnen plannen, lege stoelen beperken en daarmee de efficiëntie verhogen. Rust op de centrale en ontspannen planners die kunnen vertrouwen op een betrouwbare forecast en doelmatig de wagens inplannen. Besparing op wagenkilometers en brandstof door op de beste manier ritten te combineren. Real time de planning kunnen wijzigen bij onvoorziene veranderingen zonder dat dit een negatief effect heeft op de huidige planning en direct en automatisch de meest passende oplossing kunnen bieden om eventuele verschuivingen op te vangen. Een hogere klanttevredenheid creëren door op tijd op de bestemming aan te komen. Niet alleen op het ophaaladres maar ook het afleveradres van de klant waardoor zij op tijd op hun afspraak zijn en dit altijd met het juiste type voertuig ,afgestemd op de wens van de klant.

De oplossing voor inefficiënte planningen, worden gecreëerd dankzij slimme digitale oplossingen. Oplossingen die aan de hand van vervoersbewegingen uit het verleden, capaciteitsverwachtingen en real time gecombineerde routes analyseert en daarmee direct intelligent de optimale route bepaalt voor de vervoerder. Hiermee bent u als ondernemer weer in controle over welke ritten op welke manier het beste kunnen worden uitgevoerd.

Korton kent al meer dan 20 jaar uw markt en begrijpt daarom heel goed wat uw marktbehoefte is. Sinds die tijd handelt ruim 60% van de markt hun ritten met Korton WinTax af. Daarom heeft Korton met haar kennis deze uitdagingen kunnen beantwoorden met een bijkomende slimme digitale oplossing; Korton Automatische Rittenplanner. Als ondernemer blijft het dan een simpele vraag of de kosten van een soortgelijke digitale oplossing opwegen tegen de omzet derving en aanvullende kosten.

Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay