korton ict oplossingen
Mobiliteit in de toekomst – MaaS

Misvattingen over de public cloud en Office 365

do 30 november 2017 15:13

Ons Tweede Thuis kiest voor Outsourcing 2.0 met Korton

do 26 oktober 2017 09:59

Korton presenteert nieuwe gezicht op Taxi Expo

do 12 oktober 2017 09:31

Ethical hacker: een kijkje in de keuken

do 5 oktober 2017 12:12

“Kleine oorzaken, grote gevolgen” De cloud is meer dan een advies. Het is de oplossing

ma 18 september 2017 09:37

Korton security rapportage 2016

ma 28 augustus 2017 11:53

Doen jouw collega’s het ook veilig?

ma 14 augustus 2017 10:35

Meldplicht datalekken: strengere wetgeving in aantocht

do 20 juli 2017 09:36

Mobiliteit in de toekomst – MaaS

do 13 juli 2017 09:35

Mobility as a Service - toekomst van mobiliteitMobility as a Service, dat is waar MaaS voor staat, én is de visie van Korton op mobiliteit. Die mobiliteit gaat in de toekomst veranderen, daarvan zijn wij overtuigd. Er zijn volop voortekenen dat over een paar jaar niet meer iedereen een eigen auto voor de deur heeft staan. Greenwheels, We Drive Solar, en meer van dat soort autodeel-initiatieven winnen aan populariteit.

 

En wat dacht je van auto’s die geheel zelfstandig rijden? Er wordt nu nog mee geëxperimenteerd en menigeen moet er niet aan denken, maar over een aantal jaar is zoiets normaal. Net als bussen die straks niet rijden volgens een vaste dienstregeling, maar omdat mensen op een bepaald tijdstip een bepaalde richting op willen. Kortom, over een aantal jaar is ons vervoer volledig anders.

 

Handige applicaties

Korton heeft een aantal veel gebruikte, populaire diensten op het gebied van mobiliteit, waaronder WinTOP en WinTax. Met WinTOP kunnen vervoersregisseurs passend reisadvies aan de reiziger bieden en voor de uitvoering de juiste vervoersopdrachten uitzetten naar onderaannemers en ook de complete financiële afwikkeling regelen. WinTax is een handige applicatie met alles erop en eraan voor bedrijven die juist wielen hebben: taxibedrijven.

 

Van 55 fte’s naar 0,5

Deze diensten opereren bij Korton onder de noemer MaaS, en maken deel uit van de bijpassende toekomstvisie. Organisaties zoals een grote zorgverzekeraars en gemeentes gebruiken onder meer WinTOP. Als je als patiënt na een behandeling in het ziekenhuis recht hebt op een taxirit naar huis, kan dat via WinTOP compleet worden afgehandeld. Ook het financiële gedeelte, inclusief het opnemen van de eventuele eigen bijdrage.

 

Waar 15 jaar geleden 55 fte nodig was voor de financiële afhandeling van het landelijke zorgvervoer, is dat door de volledige automatisering met WinTOP teruggebracht naar een 0.5 fte!

 

Mobility as a Service een utopie?

Deze diensten van Korton ontwikkelen zich verder. Is het een utopie dat straks – over een aantal jaar – bekend is waar alle taxi’s, bussen, fietsen, zelfrijdende auto’s etc. zich in het land bevinden? Dat je alleen maar op je app hoeft in te toetsen dat je omstreeks half 1 in Nijmegen wil zijn vanuit Hoofddorp, en dat je vervolgens een vervoersaanbieding krijgt? Wij zijn elke dag bezig om extra mogelijkheden toe te voegen, zodat vraag en aanbod qua vervoer bij elkaar gebracht worden.

 

Ruimere mogelijkheden

De diensten van Korton zijn ooit vanuit een andere invalshoek ontstaan; er was gewoonweg vraag naar een bepaalde dienst. Maar nu die dienst er is en zich steeds verder ontwikkelt, zien wij ruimere mogelijkheden. Wij kunnen ons platform straks beschikbaar maken voor alle partijen die ‘iets’ met vervoer doen. Dat begint met ziekenhuizen en overheden die zich erop kunnen aansluiten. Bij veel ziekenhuizen staan zuilen waar patiënten hun vervoer naar huis kunnen regelen na een behandeling. Waarom zou zoiets beperkt blijven tot ziekenhuizen en overheden?

 

Wij komen hier ongetwijfeld op terug! Lees meer over Mobility as a Service in de MaaS visie van Korton.

 

Over de auteur

Theo van Nassau is werkzaam bij Korton Group B.V. als Accountmanager met als specialisatie mobiliteit en planning.