korton ict oplossingen
Vraag het whitepaper ‘Vijf stappen om uw zorginstelling klaar te stomen voor eHealth’ aan!

eHealth: is uw zorginstelling er klaar voor?

eHealth - videobellenU bent, net als de meeste zorginstellingen en zorgadviesorganisaties (zoals Vilans) bezig met het implementeren van eHealth. Welke voordelen en uitdagingen komen hierbij kijken? De voordelen wilt u uiteraard volledig benutten. Om de problemen voor te zijn kunt u uw zorginstelling goed voorbereiden op de implementatie. Welke stappen daarvoor nodig zijn, hebben wij voor u onderzocht. Hieronder leest u meer en in het whitepaper ‘Vijf stappen om uw zorginstelling klaar te stomen voor eHealth’ leest u het complete stappenplan.

Vraag het whitepaper aan

 

 

 

Voordelen eHealth

De verschillende ICT apparaten ondersteunen de medewerkers bij de zorg van cliënten. Zo helpt dwaal- en valdetectie zorgmedewerkers in hun dagelijkse werk. Nieuwe technologieën zorgen ervoor dat uw zorginstelling een aantrekkelijke werkomgeving is. Een ander voordeel is dat deze toepassingen de zelfstandigheid van cliënten vergroot, omdat zij bijvoorbeeld hun bloedwaarden kunnen meten die vervolgens automatisch verstuurd worden via een wifiverbinding. Door de juiste inzet van technologie verhogen we bovendien de efficiency van zorg. Daardoor is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht van de zorgverlener aan de cliënt. Alles bij elkaar opgeteld is het inzetten van eHealth een zeer goede ontwikkeling!

 

Uitdagingen eHealth

eHealth - ip-camera

Door de implementatie van diverse van deze toepassingen kunnen echter ook problemen ontstaan. Medewerkers van locaties die klagen dat ze de plasmat niet kunnen aansluiten of dat het inloggen lang duurt. Het kan ook voorkomen dat het aansluiten van een IP-camera het netwerk plat legt.

 

Daarnaast leveren de leveranciers van de toepassingen vaak geen organisatiebrede oplossingen. Ze zijn slechts van toepassing op één gebouw of één locatie. Het kan zelfs voorkomen dat men verschillende systemen gebruikt met dezelfde functionaliteit. Dit is niet alleen inefficiënt, maar ook kostenverhogend.

 

Naast de mooie kansen die eHealth biedt, biedt het ook mogelijkheden voor cybercriminelen. Met de nieuwe Europese wet die vanaf 25 mei 2018 van kracht is, moeten ook alle eHealth toepassingen hieraan voldoen. Bijvoorbeeld met de beveiligingsnorm NEN 7510.

 

Stappenplan om uw zorginstelling klaar te maken

De eerste stap is het bepalen van uw toekomstvisie en de rol van eHealth daarin. Daarbij stelt u in hoeverre de toepassingen ondersteunend zijn aan uw zorg en uw cliënten. Belangrijk daarbij is de inzet van uw ICT- en wifinetwerk. Deze moeten voldoende ondersteuning bieden om de eHealth apparaten én overige apparaten (zoals printers) goed te laten functioneren, zonder dat applicaties daar last van hebben. Een netwerk dat volgens “een blauwdruk” is ingericht kan verschillende eHealth systemen met elkaar laten communiceren en kan data van deze systemen naar bijvoorbeeld een ECD versturen. Ook zal de snelheid van het netwerk hoger zijn en het gebruik stabieler.

 

Whitepaper ‘Vijf stappen om uw zorginstelling klaar te stomen voor eHealth’

Dit is uiteraard pas het begin om eHealth succesvol te integreren in uw zorginstelling. Wilt u weten wat de overige stappen zijn om uw zorginstelling klaar te stomen? In het whitepaper leest u meer over de ontwikkelingen, speerpunten van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de stappen over o.a. de coördinatie en acceptatie van eHealth. Als u hieronder uw gegevens invult, ontvangt u het whitepaper.