Cyber Security Event Cisco

Awareness Trainingen.. Awattes?

ma 13 maart 2017 10:52

Audit informatiebeveiliging NEN 7510 en ISO 27001

ma 13 maart 2017 09:12

Jubileumacties: Korton bestaat 20 jaar!

wo 1 maart 2017 07:23

Nieuwe ideeën voor innovatie software Korton

wo 22 februari 2017 16:03

Cyber Security Event Cisco

di 21 februari 2017 08:42

Computerbeveiliging: uw PC vergrendelen is niet voldoende..

di 10 januari 2017 11:41

Security scan om zwakheden cybercrime te detecteren

vr 2 december 2016 09:56

Korton in uitzending RTL LifestyleXperience – educatiespecial

wo 30 november 2016 12:01

Cyber Security Event Cisco

di 21 februari 2017 08:42

Cyber SecurityIn januari 2017 was een aantal medewerkers van Korton aanwezig op het Cisco Cyber Security Event. Diverse sprekers vertelden over actuele zaken omtrent cyber security. De sessie is bezocht door 130 eindgebruikers in de ochtend en 95 partners in de middag. Wij hebben het voor u samengevat met een aantal indrukwekkende cijfers.

 

Cyber security

Het evenement begon met een welkomstwoord van Cisco Security Lead Michel Schaalje. Door de ontwikkelingen in cloud, IoT en het toenemende aantal devices en data is het een steeds grotere uitdaging om alle gevoelige data, zoals persoonsgegevens te beveiligen. De verwachting is dat de hoeveelheid data groeit naar 44 zettabyte (44 miljoen petabyte of 44 miljard terabyte) in 2022. Dit was 4,4 zettabyte in 2013.

 

Cybercrime

Al deze ontwikkelingen hebben niet alleen invloed op de cyber security, maar ook op de verandering in de criminaliteit. Deze gaan ook steeds vaker digitaal. Op zoek naar waardevolle data. Hoe gemakkelijk het is werd duidelijk met onderstaande video.

 

 

Hackers vs. cyber security

Cyber Security - BedreigingenEdwin van Andel – Ethical Hacker bij ZeroCopter vertelde hoe hackers te werk gaan in zowel de fysieke als digitale wereld. Hackers gaan grondig te werk en plannen hun aanval ver van te voren. Een organisatie kan dus al maanden geïnfecteerd zijn, zonder dat ze het doorhebben. Zij verzamelen eerst voldoende informatie voordat ze toeslaan.

 

Verdienmodel hackers

Cyber Security - Verdienmodel hackersInmiddels is er een compleet verdienmodel voor hackers. In de afbeelding hieronder kunt u zien hoe veel de diverse data waard is. Er gaat behoorlijk wat geld om in de cyber crime markt, wat het helaas aantrekkelijk maakt.

 

 

Analyses cyber security

Cyber Security - Analyse Cisco TALOSWarren Mercer (Technical Lead Cisco TALOS) ging dieper in op de kennis die Cisco TALOS uit talloze bedreigingen wereldwijd haalt. TALOS is het onderzoeksteam voor digitale bedreigingen. 24/7 sporen zij deze op om het zo snel mogelijk te kunnen bestrijden en het in lokale netwerken te kunnen herkennen. Voor het verzamelen van deze data scannen zij dagelijks miljoenen e-mailberichten, webadressen, enzovoort. Daarnaast zetten ze valstrikken met bijvoorbeeld ‘honeypots’.

 

Secure netwerk

Deze kennis weet TALOS om te buigen naar een steeds meer beveiligd Cisco netwerk. Adam Philpott (Senior Director Cisco Security Sales) lichtte de mogelijkheden die Cisco biedt in de wereld van cyber security. Volgens Cisco zijn er vijf belangrijke punten voor de cyber security:

  • stop bedreigingen aan rand van uw netwerk (bijvoorbeeld met EdgeProtect);
  • zorg dat uw medewerkers overal en altijd beveiligd werken;
  • beheer het toegang tot uw netwerk en houd hier controle op;
  • segmenteer je netwerk in meerdere delen die niet aan elkaar verbonden zijn;
  • vind problemen en bedreigingen snel isoleer deze direct.

 

Cyber security in de praktijk

Tenslotte sloot Paul King (Cisco CSO EMEAR) het evenement af door een voorbeeld te geven hoe bedrijven zich digitaal beveiligen, waarbij hij Cisco als voorbeeld gebruikte.

 

Cisco partner

Korton is Cisco partner met het certificaat Cisco Powered Cloud. Wij gebruiken de hoogwaardige Cisco apparatuur voor onze cloud en security diensten, zoals EdgeProtect. Daarmee profiteren we o.a. ook van de kennis van Cisco TALOS. Wilt u advies of een security scan van uw ICT-omgeving? Wij denken graag met u mee! Neem contact op met ons via 023 555 5060 of vul onderstaand formulier in.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.