Cloud Services

Maak uw business flexibel en schaalbaar.

Flexibiliteit en business agility in een pay per use model

Onze cloudservices voldoen aan de zakelijke en ICT-uitdagingen van vandaag: ze versnellen de ontwikkeling en transformatie en verlagen de kosten. Ze beperken bedrijfsrisico’s door te zorgen voor een veilige, responsieve infrastructuur met hoge beschikbaarheid die kan reageren op onverwachte gebeurtenissen.
                               

Cloud services van Korton
We leveren onze cloud services op het volledig door onszelf beheerde delivery-platform. Daarbij maken we gebruik van public, private en hybrid cloud infrastructuren. Onze managed cloudomgeving, gehost in uw datacenter of die van ons, bestaat uit toonaangevende hardware en software, gekoppeld aan virtualisatietechnologie, besturingssysteemsoftware.

Best of both worlds

Cloud Connect

Wilt u veilig kunnen verbinden met uw verschillende clouddiensten? Met Cloud Connect bent u verzekerd van een betrouwbare en veilige netwerkverbinding.

Lees meer

Wat zijn cloud services?

Cloud services stellen u en uw organisatie in staat om online te ondernemen met meer flexibiliteit, veiligheid en vrijheid. Daardoor zijn u en uw medewerkers klaar voor de toekomst. En de overstap naar de cloud? Die is nog eenvoudiger dan het verstellen van een bureaustoel.

Voor een groeiend aantal bedrijven is de weg naar de cloud daarom een interessant pad om te nemen. Deze beweging betekent een verlaging van de kosten en meer flexibiliteit binnen uw organisatie, welke het realiseren van groeiambities vereenvoudigen.

Cloud services is een alternatieve term voor computerservices. Hierbij kunt u denken aan: servers, opslag, databases, netwerkfuncties en dergelijke, maar dan via het internet (de cloud). Remote kunnen onze experts uw cloudopslag en databases beheren, updaten, beveiligen en meer.
Daar komen geen nieuwe kabels of andere fysieke verbindingen aan te pas.

Wanneer worden cloud services gebruikt?

De services Hotmail en Netflix zijn voor de meesten zeer bekende namen. Beide diensten die één of meerdere cloud services gebruiken. De mogelijkheden om cloud services in te zetten zijn zeer divers. Voor bijna elke ICT-uitdaging is er in deze tijd een cloudoplossing beschikbaar. De uitdaging is om de juiste match te maken tussen strategie, functionaliteit, beschikbaarheid en de verschillende cloudoplossingen. Onze experts kunnen u hierbij helpen en samen met u de meest complete cloud strategie vormen.

Cloud services: de voordelen op een rij

Cloud services hebben een grote impact op hoe bedrijven met hun ICT omgaan. Sinds het ontstaan van cloud services, heeft deze industrie een enorme groei doorgemaakt. Veel van onderstaande voordelen zijn bij de meeste bedrijven niet onopgemerkt gebleven.

Kosten:

Uiteraard het belangrijkste voordeel: kostenbesparing. Met een cloudoplossing is het niet langer nodig om kostbare hardware en software aan te schaffen voor het opzetten en beheren van eigen datacenters. Het beheren van een kostbaar datacenter dat fors stroom verbruikt is verleden tijd.

Flexibiliteit:

Cloud services zijn snel beschikbaar en flexibel in te zetten bij bedrijven. De transitie naar de cloud verloopt bij de meeste organisaties zeer soepel. Complexiteit wordt verminderd en het gebruiksgemak wordt opgeschroefd, cloud services.

Wereldwijd:

Een ander groot voordeel van werken in de cloud is dat er een mogelijkheid is tot flexibele schaalaanpassing. Hierbij kunt u denken aan het opschalen van de rekenkracht, het aanpassen van de grootte van de opslag en vele andere opties. Cloud services zijn exact af te stemmen op de behoefte van uw bedrijf. Maatwerk cloud service – en strategie op maat. Daar helpt Korton u graag bij.

Capaciteit:

Door het beheer van uw datacenters uit handen te geven bespaart u binnen uw bedrijf ICT-capaciteit. De nodige hardware die moet worden ingesteld en softwarepatches die moeten worden geïnstalleerd: die zijn voor u en uw organisatie niet langer een zorg.

Prestaties:

De grootste aanbieders van cloudoplossingen hebben een globaal netwerk van zeer goed beveilgde datacenters. Door het volume hebben ze de mogelijlheid om alle apparatuur up to date te houden en maken ze gebruik van de sterkste en meest efficiënte hardware.

Betrouwbaarheid & veiligheid:

Deze ligt in het verlengde van het hierboven benoemde voordeel. Daarnaast is uw bedrijfscontinuïteit beter geborgd door het maken van back-ups en bijvoorbeeld noodherstel na een ramp. Daarbij kunt u ervoor kiezen om het beheer van uw cloud volledig uit te besteden. Experts waarborgen in dat geval de veiligheid, door uw cloud op afstand te updaten, met behulp van de nieuwste software.

Welke soorten cloud services zijn er?

Er zijn drie soorten cloud infrastructuren te definiëren: public cloud, private cloud en hybrid cloud.

Public cloud:

Bij public cloud is de betreffende cloud eigendom van de cloudserviceprovider. De cloudserviceprovider levert alle computerbronnen zoals servers en opslag, via het internet. Ook het beheren en onderhouden hiervan wordt volledig door de cloudserviceprovider opgepakt. Via een webbrowser is er toegang te genereren, in de vorm van een applicatie of portaal.

Private cloud:

Bij private cloud is de cloud oplossing specifiek voor één bedrijf ingericht. Als organisatie kunt u het fysieke datacenter zelf beheren. U kunt het beheer echter ook uitbesteden aan een externe serviceprovider waar u uw private cloud kunt hosten.

Hybrid cloud:

Hierin komen de voordelen van public en private cloud samen. Hierom is hybrid cloud een steeds populairder wordende variant. Het is flexibel in te richten en bestanden kunnen gedeeld worden tussen de twee cloud varianten.

Klaar voor de toekomst

Met de cloud services van Korton zijn u en uw organisatie klaar voor de toekomst. U kiest hiermee voor flexibiliteit, veiligheid en besparing. Daardoor kunt u overal en te allen tijde veilig ondernemen.

Om de beweging richting de cloud soepel en op maat te laten verlopen heeft Korton het Cloud Planning Process ontwikkeld. Hiermee brengen wij uw bedrijf in zes duidelijke stappen richting de Cloud.

Uiteraard kunt u ook direct contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek

Sluiten
Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay